Staal og SICO bakker op om danske ishockeyspillere

D.E.F

Igennem flere måneder er der blevet forhandlet mellem Danske Elitesportsudøveres Forening, på vegne af de danske ishockeyspillere, og DIU og Ligaforeningen. Desværre er der ikke fundet en løsning endnu.

Ishockeyspillerne i Danmark ønsker en kollektiv aftale mellem spillerne, Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), der repræsenterer spillerne og DIU og Ligaforeningen. Derfor har spillerne samlet deres kommercielle rettigheder i DEF.

Klubberne, DIU og Ligaforeningen har nu truet spillerne med at blive fyret i dag fredag d. 19. juni, hvis ikke de tilbagekalder deres rettigheder fra DEF og dropper deres krav om en kollektiv aftale. I spillernes forhandlingsudvalg er man dybt skuffede over klubbernes ageren:

”Flere spillere er af deres klubber blevet meddelt, at de vil få ophævet deres kontrakter, hvis ikke de opgiver deres aftaleret og trækker deres rettigheder tilbage fra DEF. Det kommer ikke til at ske. Spillerne står sammen, og vi kommer ikke til at trække vores rettigheder eller krav om aftaleret tilbage. Det er bekræftet, at der er aftalt en møderække i næste, og at ingen spillere derfor kan fyres, så længe forhandlingerne er i gang,” siger forhandlingsudvalgsmedlem Sebastian Dahm, målmand for østrigske Grass 99ers og det danske ishockeylandshold, og fortsætter:

”Sammen med DEF har vi afholdt fælles spillermøder over hele landet om den nuværende situation med DIU og Ligaforeningen. Vi har derfor sikret, at spillerne er opdateret og orienteret om forløbet i forhandlingerne med DIU og Ligaforeningen.”

De danske spilleres sammenhold og krav får stor opbakning fra både den svenske spillerforening, SICO, og landholdprofil Kim Staal.

“Dansk ishockey og spillerne i dansk ishockey skal have ordentlige vilkår. Der skal indgås en overenskomst mellem spillernes fagforening DEF og klubberne organiseret i DIU og Ligaforeningen. Det er stærkt, at drengene står sammen om at få overenskomst, som vi kender det fra en masse andre moderne organiserede ligaer,” siger Kim Staal og fortsætter:

”Det er absolut den bedste vej til et godt og holdbart resultat, så man ikke kaster sig ud i halve løsninger. Jeg har talt med flere i og omkring forhandlingsudvalget, og jeg synes absolut, at det er et rimeligt forhandlingsoplæg, man kommer med til Unionen og Ligaforeningen.”

”Det er derfor vigtigt, at vi spillere står sammen, og at Unionen og Ligaforeningen går aktivt og konstruktivt ind i den dialog, som spillerne sammen med DEF har inviteret til. Med den rette tilgang er jeg sikker på, at der hurtigt kan nås til enighed om overenskomst til glæde for spillerne og klubberne,” slutter han.

Den svenske spillerforening, SICO, støtter de danske spilleres krav om en kollektiv aftale og anbefaler i en meddelelse på deres hjemmeside og på twitter, at svenske spillere ikke skriver kontrakt med danske klubber, før konflikten er løst. Læs meddelelsen fra SICO her.