Spillerne ønsker overenskomst

I dag har DEF-sport valgt at gøre brug af de rettigheder, som man har indhentet blandt 190 spillere i Metal Ligaen. I DEF-sport har man følt sig nødsaget til at gøre brug af disse rettigheder, da DIU og Ligaforeningen har afvist enhver dialog om en overenskomst med spillernes fagforening, som repræsenterer 125 ishockeyspillere.

– Vi har hele tiden prioriteret at få en konstruktiv dialog med DIU og Ligaforeningen. Det har vi gjort gennem hele forløbet. Men DIU og Ligaforeningen har gang på gang afvist at mødes med os. Så derfor er vi nødt til at kalde de her rettigheder, for at der sker noget, siger Morten Andreasen, spiller i Rødovre Mighty Bulls og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.

– Vi er ikke overraskede over, at klubberne og unionen stejler. De står jo til at skulle afgive noget magt og indflydelse til spillerne med en overenskomst. Og det er jo sjældent, det går helt stille for sig, når nogen skal afgive magt. Men som det er nu, er magtforholdet helt i deres favør. Og det skal vi have balanceret bedre, siger Morten Andreasen.

Ligaforeningen har oplyst, at spillerne ikke ønsker en overenskomst. Det er dog ikke korrekt. Spillerne ønsker en overenskomst, men ikke en konflikt. I DEF-sport ønsker man også at undgå en konflikt, men efter flere måneders forgæves forsøg på at få en dialog, ser man dog ikke anden udvej end at gøre brug af disse rettigheder for at få DIU og Ligaforeningen tilbage ved forhandlingsbordet:

– Det er bestemt ikke noget, vi er glade for at gøre og heller ikke noget, vi ville gøre medmindre, det var absolut nødvendigt. Men nu har vi prøvet alt andet for at finde en løsning. Vi er selvfølgelig klar på at give klubberne brugsretten til disse rettigheder igen, så snart vi har aftaleretten på plads til vores fagforening, DEF-sport, siger Morten Andreasen, der samtidig understreger, at man overfor DIU og Ligaforeningen har gjort det klart, at de substantielle overenskomstforhandlinger sagtens kan vente til efter sæsonen, men at DIU og Ligaforeningen skal forpligte sig til det gennem en samarbejdsaftale med DEF-sport.

– I DEF-sport er vi klar til at forhandle dag og nat for at få løst situationen og få en aftale på plads til glæde for alle i dansk ishockey, slutter Morten Andreasen.