Presse

Badmintonspillernes arbejdsgiver er Badminton Danmark

Badminton Danmark er badmintonspillernes arbejdsgiver. Det bekræfter den kollektive aftale mellem DEF-sport og Badminton Danmark.

læs mere ...

DEF-sport respekterer medlemmerne

DEF-sport er spillernes forening og har ingen andre interesser end spillernes.

”Vi er naturligvis ærgerlige over, at vi har fået kritik af spillere og vores medlemmer. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at få en dialog med DIU og Ligaforeningen de seneste otte måneder, uden at det er lykkes. Vi vil nu snakke med medlemmerne om deres kritik,” siger Mark O. Madsen, formand i DEF-sport.

I DEF-sport arbejder man hver dag hårdt for sine medlemmer, for medlemmernes interesser og for at hjælpe dem bedst muligt. Og derfor er man naturligvis glade for, at spillerne – til trods for den aktuelle kritik – anerkender og sætter pris på det arbejde og den indsats, der hver dag gøres for dem.

”Vi har jo kun spillernes interesser for øje, og det har vi i alt vores arbejde og også gennem hele forløbet her. Derfor er jeg, vi, selvfølgelig glade for, at spillerne anerkender, at vi gør et stort arbejde, der har medført reelle forbedringer for spillerne, og at de støtter op om vores arbejde generelt,” siger Morten Andreasen, ishockeyspiller i Rødovre Mighty Bulls og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.

I DEF-sport fortsætter man selvfølgelig arbejdet for at tjene medlemmerne og deres interesser bedst muligt.
”Vi tror ligesom spillerne på, at dialog er den bedste vej til resultater og udvikling, og det er derfor også vigtigt at understrege, at vi gennem de seneste tre år ikke har ønsket andet end at finde en løsning via dialog og samarbejde, men at dette desværre ikke har været muligt endnu,” siger Mark O. Madsen.

I DEF-sport er næste skridt nu at tale med spillere og medlemmer om, hvordan man bedst muligt kommer videre og støtter spillerne:

”Vi står altid bag vores medlemmer og står klar til at hjælpe dem bedst muligt nu og fremover. Det er jo dem, der er DEF-sport, og derfor tager vi også en dialog med spillerne om, hvordan vi gør i det videre,” slutter Sebastian Dahm, målmand i Graz 99ers og landsholdet og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.

DEF-sport har ikke yderligere kommentarer og stiller ikke op til interview.

læs mere ...

Spillerne ønsker overenskomst

I dag har DEF-sport valgt at gøre brug af de rettigheder, som man har indhentet blandt 190 spillere i Metal Ligaen. I DEF-sport har man følt sig nødsaget til at gøre brug af disse rettigheder, da DIU og Ligaforeningen har afvist enhver dialog om en overenskomst med spillernes fagforening, som repræsenterer 125 ishockeyspillere.

- Vi har hele tiden prioriteret at få en konstruktiv dialog med DIU og Ligaforeningen. Det har vi gjort gennem hele forløbet. Men DIU og Ligaforeningen har gang på gang afvist at mødes med os. Så derfor er vi nødt til at kalde de her rettigheder, for at der sker noget, siger Morten Andreasen, spiller i Rødovre Mighty Bulls og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.

- Vi er ikke overraskede over, at klubberne og unionen stejler. De står jo til at skulle afgive noget magt og indflydelse til spillerne med en overenskomst. Og det er jo sjældent, det går helt stille for sig, når nogen skal afgive magt. Men som det er nu, er magtforholdet helt i deres favør. Og det skal vi have balanceret bedre, siger Morten Andreasen.

Ligaforeningen har oplyst, at spillerne ikke ønsker en overenskomst. Det er dog ikke korrekt. Spillerne ønsker en overenskomst, men ikke en konflikt. I DEF-sport ønsker man også at undgå en konflikt, men efter flere måneders forgæves forsøg på at få en dialog, ser man dog ikke anden udvej end at gøre brug af disse rettigheder for at få DIU og Ligaforeningen tilbage ved forhandlingsbordet:

- Det er bestemt ikke noget, vi er glade for at gøre og heller ikke noget, vi ville gøre medmindre, det var absolut nødvendigt. Men nu har vi prøvet alt andet for at finde en løsning. Vi er selvfølgelig klar på at give klubberne brugsretten til disse rettigheder igen, så snart vi har aftaleretten på plads til vores fagforening, DEF-sport, siger Morten Andreasen, der samtidig understreger, at man overfor DIU og Ligaforeningen har gjort det klart, at de substantielle overenskomstforhandlinger sagtens kan vente til efter sæsonen, men at DIU og Ligaforeningen skal forpligte sig til det gennem en samarbejdsaftale med DEF-sport.

- I DEF-sport er vi klar til at forhandle dag og nat for at få løst situationen og få en aftale på plads til glæde for alle i dansk ishockey, slutter Morten Andreasen.

læs mere ...

DIU og Ligaforeningen nægter fortsat dialog

DEF-sport har gentagne gange forsøgt at få skabt dialog med DIU og Ligaforeningen om en overenskomst. Det er gang på gang blevet afvist.

Siden forsommeren 2015 har DIU og Ligaforeningen nægtet at gå i dialog med DEF-sport, der er ishockeyspillernes fagforening, om en overenskomst,. Og selvom man fra DEF-sports side flere gange har forsøgt at få gang i dialogen, er der intet sket fra DIU og Ligaforeningens side.

”Vi har forsøgt at få DIU og Ligaforeningen tilbage til forhandlingsbordet. Men hver gang vi har skrevet til dem, har de pure afvist at mødes med os. Vi har skrevet flere gange i løbet af december og januar måned, men det er der ikke kommet noget ud af, desværre,” siger Sebastian Dahm, landsholdsmålmand og bestyrelsesmedlem i DEF-sport, og fortsætter:

”Det er helt centralt, at vi får gang i forhandlingerne nu. Det kan ikke vente længere. Vi skylder alle parter at finde en løsning. Vi kræver en overenskomst, der sikrer spillerne bedre ift. skader, forsikring og pension, og som samtidig skærper fokus ift. uddannelse og karriererådgivning.”

I DEF-sport er man overbevist om, at der kan findes en løsning ganske hurtigt, hvis først DIU og Ligaforeningen vender tilbage til forhandlingerne:

”Vi er sådan set ret sikre på, at vi kan finde en løsning ret hurtigt, hvis DIU og Ligaforeningen er klar på dialog. Det er helt centralt for os spillere, at der kommer en aftaleret på plads for vores fagforening, DEF-sport, men derfra er vi helt klar på, at rammerne for overenskomsten skal findes i samarbejde med DIU og Ligaforeningen,” siger Morten Andreasen, der er spiller i Rødovre Mighty Bulls og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.

Tålmodigheden ved at være brugt op
Mark O. Madsen, der er formand for DEF-sport, fortæller, at man fra fagforeningens side er ved at miste tålmodigheden med DIU og klubbernes konstante afvisninger:

”Vi har i flere måneder forsøgt at få en dialog i gang om rammerne for dansk ishockey. Det er på tide, at unionen og klubberne kommer tilbage til forhandlingsbordet. Som fagforeningen har vi selvfølgelig nogle værktøjer, vi kan vælge at bruge, hvis ikke der kommer gang i forhandlingerne. Men vi håber, det kan klares gennem dialog,” siger Mark O. Madsen og fortsætter:

”Vi bliver nødt til at få fair forhold på plads for spillerne i dansk ishockey nu! Og det skal vi finde frem til i samarbejde med unionen og Ligaforeningen. Vi håber derfor på, at unionen og Ligaforeningen er klar til at mødes med os de kommende dage, så vi kan få nogle ordentlige vilkår på plads inden for de økonomiske rammer, der er i dansk ishockey.”

læs mere ...

Ishockey Spiller Foreningen: Står uforstående over for DIU

D.E.F

Ishockey Spiller Foreningen og DEF-sport har gentagne gange forsøgt at komme i dialog med Danmarks Ishockey Union (DIU) og Ligaforeningen om en overenskomst. DIU og Ligaforeningen afviser at mødes.

DIU og Ligaforeningen afviser at mødes med Ishockey Spiller Foreningen(ISF)/DEF-sport om en overenskomst i dansk ishockey.
I flere måneder har ISF/DEF-sport forsøgt at få DIU/Ligaforeningen tilbage til forhandlingsbordet og kort før jul så det ud til, at DIU/Ligaforeningen var klar til at genoptage forhandlingerne om en overenskomst efter opfordring fra Dansk Metal. Men desværre har DIU/Ligaforeningen ikke ønsket at mødes alligevel.

- Vi står helt uforstående over for unionen og Ligaforeningens ageren. Vi har i flere måneder forsøgt at få en dialog i gang om rammerne for dansk ishockey. Det er på tide, at unionen og klubberne kommer tilbage til forhandlingsbordet, siger Mark O. Madsen, formand for DEF-sport og fortsætter:

- Kort før jul meldte Dansk Metal ud, at DIU og Ligaforeningen var indstillet på at mødes med os, men til os har de afvist alle henvendelser. Det er vi naturligvis meget forundrede og skuffede over. Vi er simpelthen nødt til at få gang i forhandlingerne om en overenskomst nu.

Mark O. Madsen bakkes op af Morten Andreasen, ishockeyspiller og Ishockey Spiller Foreningens repræsentant i DEF-sport.

- Vi bliver nødt til at få fair forhold på plads for spillerne i dansk ishockey. Og det skal vi finde frem til i samarbejde med unionen og Ligaforeningen. Vi håber derfor på, at unionen og Ligaforeningen er klar til at mødes med os, så vi kan få nogle ordentlige vilkår på plads inden for de økonomiske rammer, der er i dansk ishockey, siger Morten Andreasen og forsætter:

- Som vi hele tiden har meldt ud, har vi ingen interesse i at komme med krav, som klubberne ikke kan bære. Vores ønske er blot at få nogle helt basale rettigheder på plads, der bl.a. sikrer os spillere ordentlige ansættelsesvilkår og forsikringer, slutter han.   

læs mere ...