NFL afsætter syv milliarder til skadeserstatninger

thumbx (1)

NFL har afsat syv milliarder kroner til skadeserstatninger. Beløbet skal dække de af ligaens spillere, som får varige mén efter hovedskader de næste 65 år.

Hovedskader er for alvor kommet på dagsordnen i sportens verden. Det bidrog Danske Elite Sportsudøveres forening selv til i 2014, da D.E.F. var en af afsenderne på oplysningskampagnen ”Brug hovedet – pas på skallen”. Det er også tilfældet i NFL. I slutningen af april kom det således frem, at der afsættes syv milliarder kroner til skadeserstatninger, der skal dække spiller med hovedskader de kommende 65 år.

Det betyder, at spillere, som får varige mén i forbindelse med en hovedskade, de kommende 65 år er sikret erstatning. De spillere, det går værst ud over, kan se frem til en erstatning på op til 35 millioner kroner afhængigt af skadens omfang.

Selvom et sådant sikkerhedsnet for spillerne naturligvis er et godt tiltag, så løser det ikke problemet med de mange hovedskader. NFL og NFLPA, der er NFL-spillernes spillerforening, estimerer ifølge Ritzau, at 30 procent af spillerne udvikler Alzheimer eller en form for demens som følge af hovedskader. Af samme årsag overvejer NFL netop nu nye tiltag, der kan komme problemet til livs uden at gå på kompromis med spillet, som vi kender det.

Du kan læse mere om den nye aftale her