Mark McCutcheon: DEF-sport skaber tryghed

I 2014 blev ishockeyspilleren Mark McCutcheon skadet. Den 31-årige amerikaner tvivler på, at han havde fået den erstatning, som han havde ret til, hvis ikke det havde været for Danske Elitesportsudøveres Forening.

Senest har Mark McCutcheon tørnet ud for Belfast Giants, der spiller i EIHL. Men forrige sæson var den 31-årige amerikaner på kontrakt i danske Aalborg Pirates. Mark McCutcheon nåede dog blot at optræde for den nordjyske klub 13 gange. Det skyldes blandt andet den skade, som han pådrog sig under en træning.

– Jeg blev tacklet af en holdkammerat i forbindelse med en træningsøvelse, fortæller han om skaden og fortsætter:

– Hvis ikke DEF-sport havde været så behjælpelige, havde jeg ikke vidst, at kompensation overhovedet var en mulighed. Det er ikke mange europæiske hockeyligaer, hvor man kan få hjælp af en fagforening, fortæller Mark McCutcheon, der qua sin nationalitet ikke kendte til det danske system.

Men Mark McCutcheon var berettiget til at få en kompensation. De permanente gener, som amerikaneren oplevede, resulterede i en méngrad på 5 % og en økonomisk kompensation via McCutcheons forsikring. Det er den tidligere Aalborg Pirates-spiller ikke overraskende både glad og taknemmelig for. Han sætter særligt pris på DEF-sports engagement og foreningens rolle generelt, da den er ifølge ham er med til at skabe tryghed.

– Derfor er jeg stor fortaler for DEF-sport og den service, som foreningen tilbyder. Det giver en fornemmelse af sikkerhed, der ellers sjældent er til stede i en industri som ishockey. For et lille beløb ved du, at hjælpen til et hvilket som helst problem kun er et opkald væk. Det giver tryghed, fastslår McCutcheon.