DIU og Ligaforeningen nægter fortsat dialog

DEF-sport har gentagne gange forsøgt at få skabt dialog med DIU og Ligaforeningen om en overenskomst. Det er gang på gang blevet afvist.

Siden forsommeren 2015 har DIU og Ligaforeningen nægtet at gå i dialog med DEF-sport, der er ishockeyspillernes fagforening, om en overenskomst,. Og selvom man fra DEF-sports side flere gange har forsøgt at få gang i dialogen, er der intet sket fra DIU og Ligaforeningens side.

”Vi har forsøgt at få DIU og Ligaforeningen tilbage til forhandlingsbordet. Men hver gang vi har skrevet til dem, har de pure afvist at mødes med os. Vi har skrevet flere gange i løbet af december og januar måned, men det er der ikke kommet noget ud af, desværre,” siger Sebastian Dahm, landsholdsmålmand og bestyrelsesmedlem i DEF-sport, og fortsætter:

”Det er helt centralt, at vi får gang i forhandlingerne nu. Det kan ikke vente længere. Vi skylder alle parter at finde en løsning. Vi kræver en overenskomst, der sikrer spillerne bedre ift. skader, forsikring og pension, og som samtidig skærper fokus ift. uddannelse og karriererådgivning.”

I DEF-sport er man overbevist om, at der kan findes en løsning ganske hurtigt, hvis først DIU og Ligaforeningen vender tilbage til forhandlingerne:

”Vi er sådan set ret sikre på, at vi kan finde en løsning ret hurtigt, hvis DIU og Ligaforeningen er klar på dialog. Det er helt centralt for os spillere, at der kommer en aftaleret på plads for vores fagforening, DEF-sport, men derfra er vi helt klar på, at rammerne for overenskomsten skal findes i samarbejde med DIU og Ligaforeningen,” siger Morten Andreasen, der er spiller i Rødovre Mighty Bulls og bestyrelsesmedlem i DEF-sport.

Tålmodigheden ved at være brugt op
Mark O. Madsen, der er formand for DEF-sport, fortæller, at man fra fagforeningens side er ved at miste tålmodigheden med DIU og klubbernes konstante afvisninger:

”Vi har i flere måneder forsøgt at få en dialog i gang om rammerne for dansk ishockey. Det er på tide, at unionen og klubberne kommer tilbage til forhandlingsbordet. Som fagforeningen har vi selvfølgelig nogle værktøjer, vi kan vælge at bruge, hvis ikke der kommer gang i forhandlingerne. Men vi håber, det kan klares gennem dialog,” siger Mark O. Madsen og fortsætter:

”Vi bliver nødt til at få fair forhold på plads for spillerne i dansk ishockey nu! Og det skal vi finde frem til i samarbejde med unionen og Ligaforeningen. Vi håber derfor på, at unionen og Ligaforeningen er klar til at mødes med os de kommende dage, så vi kan få nogle ordentlige vilkår på plads inden for de økonomiske rammer, der er i dansk ishockey.”